op 't Eilandje

Restaurant MÓN

MÓN op ’t Eilandje in Antwerpen ligt aan de rand van het Bonapartedok en vlakbij de jachthaven met voluit zicht op het MAS. Er is veel ruimte, zowel binnen als op de twee buitenterrassen zodat het altijd aangenaam tafelen is in kleine en grotere gezelschappen. MÓN op ’t Eilandje is alle dagen open en serveert vlees van eigen wei, vis en groenten uit de Josper grill. Altijd lekker, altijd gezellig.

BEKIJK MÓNReserveer meteen

Monumentaal kader

Eten bij MÓN op ' t Eilandje is eten in een pand van 1685. Oorspronkelijk bestond het gebouw uit drie panden. Die werden in de loop der tijden samengevoegd tot één. Ooit werd hier graan opgeslagen. Ooit woonde hier de havenmeester. Ooit werden er hier ladders gebouwd en ooit waren hier verschillende cafés. Nu is er MÓN.

Open keuken

De keuken van MÓN staat midden in het restaurant. Chef en personeel maken er hun gerechten klaar voor het oog van de gasten. Vlees, vis en groenten van de beste kwaliteit worden ter plekke verwerkt, bereid en op de borden gedresseerd. Omgeven door glas blijven keukengeluid en -geur gezellig op de achtergrond.

In de JOSPER-grill

Bij MÓN gebruikt de chef een Josper®-oven, made in Barcelona. Een Josper combineert al het goede van de grill en van de barbecue. De temperatuur, die kan oplopen tot 400°C, zorgt voor de perfecte textuur en het behoud van alle smaak. De houtskool zorgt dan weer voor de subtiele toets van echt vuur.

De smaak van Limousin

Het rundsvlees bij MÓN is van het 'Limousin'-ras. Limousins groeien - altijd buiten in de weide met de kudde - op het ritme van de natuur. Het resultaat is vlees met een mooie rode kleur, intense marmering, heerlijk sappig en mals. Het vet smelt weg tijdens het grillen en laat het vlees smaken zoals het echt moet smaken.

Bruisend stadsdeel

Restaurant MÓN ligt op 't Eilandje, het bruisend stadsdeel aan de oude Antwerpse haven, pal naast het Bonapartedok, het MAS en de jachthaven. Het is een oude plek in Antwerpen die weer helemaal nieuw is: mooie wandelkades, machtige zichten over het water en de stad, en veel 'schoon volk'. Waar het overdag boeit en 's avonds leeft. En omgekeerd.

MÓN Antwerpen

Pin It on Pinterest

Share This