Restaurant Món

Op 't Eilandje

 

MÓN op ’t Eilandje in Antwerpen ligt aan de rand van het Bonapartedok en vlakbij de jachthaven met voluit zicht op het MAS. Er is veel ruimte, zowel binnen als op de twee buitenterrassen zodat het altijd aangenaam tafelen is in kleine en grotere gezelschappen. MÓN op ’t Eilandje is alle dagen open en serveert vlees van eigen wei, vis en groenten uit de Josper grill. Altijd lekker, altijd gezellig.

DetailsReserveer Món

Monumentaal kader

Eten bij MÓN op ‘ t Eilandje is eten in een pand van 1685. Oorspronkelijk bestond het gebouw uit drie panden. Die werden in de loop der tijden samengevoegd tot één. Ooit werd hier graan opgeslagen. Ooit woonde hier de havenmeester. Ooit werden er hier ladders gebouwd en ooit waren hier verschillende cafés. Nu is er MÓN.

In de JOSPER-grill

Bij MÓN gebruikt de chef een Josper®-oven, made in Barcelona. Een Josper combineert al het goede van de grill en van de barbecue. De temperatuur, die kan oplopen tot 400°C, zorgt voor de perfecte textuur en het behoud van alle smaak. De houtskool zorgt dan weer voor de subtiele toets van echt vuur.

Van eigen wei

Het rundsvlees van restaurant MÓN wordt geleverd door Atelier Millevaches, een slagerij op ’t Eilandje in Antwerpen. Millevaches is niet alleen een slagerij maar ook een boerderij in Frankrijk waar het atelier haar Limousin, Black Angus en Aubrac-runderen en haar Cul Noir- en Mangalica-varkens een echt leven geeft. Tot hun tijd gekomen is.

MÓN Antwerpen

Pin It on Pinterest

Share This